Молитвено правило за задомяване

Молитвено правило за задомяване

В името на Отца и Сина и Светия Дух, и сега и винаги и во веки веков. Амин.

Слава Тебе,Боже наш,слава на Тебе!

Царю небесни, Утешителю, Душе на истината, Който си навсякъде и всичко изпълваш, съкровище на благата и подателю на живота! Дойди и се всели в нас, и очисти ни от всяка сквернота, и спаси, Благий, душите ни.

Свети Боже, Свети Крепки, Свети Безсмъртни, помилуй ни. (3 пъти)

Слава на Отца и Сина и Светия Дух, сега и винаги, и во веки веков. Амин.

Пресвета Троице, помилуй ни; Господи, очисти греховете ни; Владико, прости беззаконията ни; Свети, посети и изцери немощоте ни, заради Твоето име.

Господи, помилуй (3 пъти)

Слава на Отца и Сина и Светия Дух, сега и винаги и во веки веков. Амин.

Отче наш, Който си на небесата, дасе свети Твоето име; да дойде Твоето царство; да бъде Твоята воля, както на небето, тъй и на земята; насъщния ни хляб дай ни днес; и прости нам дълговете ни , както и ние прощаваме на длъжниците си, и не въведи нас в изкушение, но избави ни от лукавия. Амин.
 
Тропар на свети Николай Мирликийски Чудотворец

Правила на вярата и образец на кротостта, учител на въздържанието те показа на твоето стадо Този, Който е истината на нещата. Поради това, ти със смирението си придобил величие, а с нищетата богатство, отче свещеноначалниче Николае, моли Христа Бога да спаси нашите души.
 
Слава на Отца и Сина и Светия Дух

Кондак на свети Николай Мирликийски Чудотворец

В Мир, свити, свещенодеец си се показал. Христовото Евангелие, преподобне, като си изпълнил, положил си твоята душа за твоите люде, и си спасил невинните от смърт. Поради това си се осветил като велик таинник на Божията благодат.
 
И сега и винаги, и во веки веков. Амин.

Непостижимо и неизяснимо за ума е страшното тайнство, което с теб е станало, от Бога облагодатена Владичице! Защото си заченала и родила в плът, от чистите Си кърви Оногова, Който е необхватен. Него, Чиста, като Свой Син, моли да спаси всички, които Те възпяват!
 
Молитва на Товия (Тов. 8:5-8)

Благословен си Ти, Боже на Отците ни, и благословено да е Твоето свето и славно име во веки! Да Те благославят небесата и всички Твои творения! Ти сътвори Адам и даде му Ева за помощница, жена му - за подпорка. От тях произлезе човешкият род. Ти каза: "Не е добре да бъде човек сам; да сътворим помощник, подобен нему. И сега, Господи, взимам тая моя сестра не по плътска похот, а наистина като жена: благоволи да ме помилваш и дай ми да остарея с нея. Амин.
 
Молитва 2

Господи, Боже, Създателю и Промислителю на всичко добро и полезно! Ти, Който си създал Ева за помощница на Адам, като си казал: "Не е добре за човека да бъде сам; да му сътворим помощник нему подобен!" Ти си избрал Ревека да бъде жена на Твоя раб Исаак. А чрез Ангела Си Рафаил си изгонил злия демон от дъщерята на Рауиула, нещастната Сара, и си я омъжил за младия Товия. Ти, Господи, чрез Твоя велик угодник светителя Николая си избавил от безчестие трите обеднели девойки и си ги задомил с честен брак. Сам Ти, Господи, Промислителю, посети с милостта Си Твоя раб и отстрани всички пречки за неговото щастливо задомяване. Изпрати му Ангел Пазител, който да го предпазва от завистта на зли човеци, и в скоро време да му посочи и преведе желаната невеста и да заживеят щастлив съпружески живот съгласно Твоята воля. Прости, Господи, прегрешенията на Твоя раб, помилвай го и скоро превърни скръбта му в радост по молитвите на Пречистата и Пренепорочна Владичица наша Богородица и Приснодева Мария, на свети Николай Мирликийски Чудотворец и на всички светии. Защото Ти си надеждата на безнадеждните и затова прославяме Тебе, Отца и Сина и Светия Дух, сега и винаги и во веки веков. Амин.

Свети отци на православието

Жития на светци

  • Официален сайт на Софийска епархия
  • Богоносци
  • ДОБРОЛЮБИЕ
  • Лествица
  • ПОКЛОННИЧЕСКО-ПРОСВЕТЕН ЦЕНТЪР Св.Йоан Рилски
  • ПРАВОСЛАВИЕ
  • ВЕРОУЧЕНИЕ ЗА УЧИТЕЛИ И УЧЕНИЦИ
  • АУДИО БИБЛИЯ
  • ВСЕМИРНО ПРАВОСЛАВИЕ
  • ОФИЦИАЛЕН САЙТ НА СВ.СИНОД НА БЪЛГАРСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА - БЪЛГАРСКА ПАТРИАРШИЯ
  • ПРАВОСЛАВЕН СВЯТ